Cebulowa.pdf
(
45 KB
)
Pobierz
4243951 UNPDF
Cebulowa
Składniki
1,2 kg cebuli, 2 łyżki oliwy, vegeta, 4 łyżki słodkiej śmietanki,
biały pieprz, cukier, sól
Sposób przyrządzania
Obrane cebule pokroić w kostkę i zeszklić w głębokim rondlu na
rozgrzanej oliwie, zalać 2 l wody i gotować 20 min. Zupę przelać
przez sito do drugiego garnka. 2-3 łyżki pozostałej na sicie cebuli
wrzucić do zupy, resztę przetrzeć. Dodać vegetę, zagotować. Doprawić cukrem, solą,
śmietanką i świeżo zmielonym białym pieprzem.
Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
1 porcja zawiera: 3,7 g białka, 26,7 g tłuszczu, 10 mg cholesterolu, 4,1 g błonnika, 310
kcal.
Plik z chomika:
makslojer
Inne pliki z tego folderu:
Zupy - rosoły.pdf
(77 KB)
Zupa-krem z pieczarek.pdf
(73 KB)
Zupa-krem z kalafiora.pdf
(51 KB)
Solanka mojej mamy.pdf
(41 KB)
Zupa krem z zielonego groszku z grzybami.pdf
(49 KB)
Inne foldery tego chomika:
amateur
atcht
Babycook
Bigfish Games - Cradle of Rome Crack {DanManInSane}
Bóle kręgosłupa - poradnik medycyny naturalnej
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin