Składniki:
• tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
• ryż sypki 2 szklanki
• cebula czerwona 2 sztuki
• pomidory bez skórki 3 sztuki
• sałata 6 liści
• zielenina
• keczup 3 łyżki
• olej 2 łyżki
• sok z cytryny 2 sztuki
• cukier puder 1 łyżeczka
Sposób przyrządzenia:
Z keczupu, oleju, soku z cytryny oraz cukru pudru przygotować należy
zalewę. Tuńczyka należy odsączyć z sosu, ryż połączyć z przygotowaną
wcześniej zalewą, dokładnie wymieszać i dodać tuńczyka. Drobniutko
posiekać cebulę, również dodać, podobnie pomidory, wszystko dokładnie
wymieszać. Do salaterki wkładamy liście sałaty, wykładamy na nie
sałatkę, wstawiamy do lodówki w celu schłodzenia
ali91c