sałatka z tuńczyka z ryżem.rtf

(1 KB) Pobierz

Składniki:

• tuńczyk w sosie własnym 2 puszki

• ryż sypki 2 szklanki

• cebula czerwona 2 sztuki

• pomidory bez skórki 3 sztuki

• sałata 6 liści

• zielenina

• keczup 3 łyżki

• olej 2 łyżki

• sok z cytryny 2 sztuki

• cukier puder 1 łyżeczka

 

Sposób przyrządzenia:

Z keczupu, oleju, soku z cytryny oraz cukru pudru przygotować należy

zalewę. Tuńczyka należy odsączyć z sosu, ryż połączyć z przygotowaną

wcześniej zalewą, dokładnie wymieszać i dodać tuńczyka. Drobniutko

posiekać cebulę, również dodać, podobnie pomidory, wszystko dokładnie

wymieszać. Do salaterki wkładamy liście sałaty, wykładamy na nie

sałatkę, wstawiamy do lodówki w celu schłodzenia

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin