2 paczki krakersów 200 g wiórków kokosowych 1 opakowanie cukru waniliowego 1/2 l mleka 250 g Kasia 3/4 szklanki cukru 2 żółtka 2 płaskie łyżki mąki pszennej 2 czubate łyżki budyniu kokosowego lub waniliowego, ewentualnie mąki ziemniaczanej tabliczka białej czekolady
Żółtka utrzeć mikserem z cukrem waniliowym i 1/2 szklanki cukru. Dodać mąkę, budyń i 1/2 szklanki mleka – wszystko zmiksować. Pozostałe mleko zagotować z resztą cukru, dodać przygotowaną masę i gotować do konsystencji budyniu - wystudzić. Zmiksować Kasia, stopniowo dodawać wystudzony budyń. Dodać 3/4 porcji wiórek, wymieszać. Na dnie formy ułożyć krakersy, włożyć 1/3 porcji masy i dalej układać na przemian krakersy i masę, tak by ostatnią warstwę tworzyła masa. Wierzch polać rozpuszczona czekolada i posypać wiórkami. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
sewulka