WZÓR LISTU MOTYWACYJNEGO (LM) DLA KUCHARZA.doc

(25 KB) Pobierz
Buk, dnia 06 grudnia 2006 r

Wrocław, dnia 27 maja 2008 r.

 

Jan Kowalski

ul. Nowa 15/2

00 – 000 Wrocław

tel. 013/0000000; 0222-222-222

 

 

Restauracja XMS we Wrocławiu

ul. Polna 1

Wrocław

 

 

Szanowni Państwo,

W nawiązaniu do zamieszczonej przez Państwa oferty pracy w gazecie ACB z dnia 27 maja 2008 r., pragnę zgłosić swoją kandydaturę na stanowisko Zastępcy szefa kuchni. Uważam, że moje dotychczasowe wykształcenie oraz doświadczenie zawodowe czyni moją osobę odpowiednią na to stanowisko.

 

W roku 2001 ukończyłem szkołę zawodową o profilu gastronomicznym na kierunku kucharz. Od tego czasu do chwili obecnej poszerzałem swoje umiejętności oraz wiedzę w wyuczonym zawodzie. Doświadczenie zdobywałem na różnych stanowiskach pracy w zakładach, począwszy od stołówek żywienia zbiorowego (praktyki szkolne), a skończywszy na restauracjach o wysokim standardzie ogólnopolskim. To zróżnicowanie umożliwiło mi zdobycie wiedzy z zakresu przygotowywania dużych imprez, bankietów oraz indywidualnej obsługi pojedynczego gościa w restauracji. Posiadam zasób wiadomości oraz niezbędną praktykę pozwalającą do zaopatrzenia restauracji w niezbędny towar, zorganizowanie pracy na kuchni, przygotowanie posiłków oraz ich podanie gościom. Ponadto potrafię przygotować zróżnicowane menu na różnego rodzaju przyjęcia i bankiety.

Kilkakrotnie brałem udział w przygotowywaniu karty menu dla poszczególnych hoteli czy restauracji. Obecnie swoją wiedzę podnoszę także ucząc się w technikum gastronomicznym na kierunku kucharz.

Obecna praca na stanowisku kucharz - brygadzista w renomowanej restauracji we Wrocławiu poszerza moją wiedzę m.in. z zakresu HACCP oraz prowadzenia niezbędnej dokumentacji w tym kierunku. Jednym z moich podstawowych obowiązków jest ekonomiczne zaopatrywanie kuchni w niezbędny towar potrzebny do prawidłowego funkcjonowania restauracji. Moje starania pracy docenił przełożony, który wyróżnił mnie wśród pracowników w 2007 r.

Podsumowaniem zaangażowania w pracę kucharza było także zdobycie przeze mnie drugiego miejsca w Ogólnopolskim Konkursie na potrawę staropolską w 2007 r.

 

Mam nadzieję że powyższe informacje zainteresują Państwa na tyle, abym mógł zaprezentować swoją osobę podczas rozmowy kwalifikacyjnej.

 

wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych dla realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dn. 29.08.97 roku o Ochronie Danych Osobowych Dz. Ust Nr 133 poz. 883)

 

Z wyrazami szacunku

 

Jan Kowalski

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin