KOKOSANKI.doc

(20 KB) Pobierz
KOKOSANKI

KOKOSANKI

2-3 bialka
20 dag wiorkow kokosowych
okolo 3/4 szklanki cukru ( jakie kto lubi slodkie to regulowac iloscia cukru)
1/2 kostki masla
4 do 5 lyzek mleka

W garnku rozpuscic maslo, dodac mleko, dodac cukier i caly czas mieszajac trzymac na ogniu by cukier choc w polowie sie rozpuscil.
Dodac wiorki i dokladnie wymieszac.
Ubic bialka na sztywno z odrobina soli, dodac mase kokosowa i delikatnie ale dokladnie wymieszac z bialkami.
Mase nakladac lyzka na blaszke wylozona papierem (nie trzeba natluszczac), formowac male placuszki i piec w 180°C az sie zezloca.

Jesli zastapimy wiorki kokosowe mielonymi orzechami wyjda nam ciasteczka orzechowe.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin