BISZKOPT:6 jajek18 dag cukrucukier waniliowy15 dag mąki tortowej3 dag mąki ziemnizanejMASA:kubeczek jogurtu czekoladowego(może być również kawowy)łyżka kakao6 łyżeczek żelatyny3 nektarynki25 dag serka waniliowego lub naturalnego0,5 l śmietany kremówki2 śmietan fixy5 dag gorzkiej czekoladyWYKONANIE:Z podanych składników przygotować ciasto biszkoptowe.Przelać do formy o wymiarach36x25cm i piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.Wyjąć z formy i pozostawić do ostygnięcia.Na masę utrzeć ze sobą ser,jogurt i kakao.Żelatynę rozpuścić w filiżance gorącej wody i małymi porcjami dodawać do masy jogurtowo-serowej.Dwie nektarynki drobno pokroić i wymieszać z masą.Śmietanę ubić na sztywno ze śmietan fixami i również wymieszać z masą.Następnie wylewamy ją na biszkopt.Nktarynkę kroimy w cienkie plasterki i układamy na cieście.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać ciasto w esy floresy.SMACZNEGO!!!
renatka83