Ciasto z krakersami.doc

(25 KB) Pobierz
Ciasto z krakersami

Ciasto z krakersami

 

Składniki

2 budynie waniliowe lub śmietankowe

0,5l mleka

1 kostka margaryny

Biszkopt

Mleko skondensowane słodzone gotować 3godz w kąpieli wodnej (dolewać co jakiś czas wodę jak odparuje, puszkę otworzyć jak będzie letnia) lub kupić gotową mase krówkową ( średnia puszka)

2 opakowania krakersów ,,Lajkonik”

0,5l śmietany 30%

1 łyżka cukru

1 opakowanie śmietanfixu

Starta gorzka czekolada do posypania

 

Budynie ugotować, do ugotowanego gorącego budyniu dodawać stopniowo margarynę i mieszać ( nie połączą się od razu tylko budyń będzie pływał w rozpuszczonej w nim margarynie). Po rozpuszczeniu całej margaryny połączyć ją z budyniem w jednolitą masę ubijając mikserem.

 

Gorący budyń rozsmarować na biszkopcie a na niego położyć krakersy. Na krakersach rozsmarować masę krówkową a na nią położyć drugą warstwę krakersów. Ubić śmietanę z cukrem i śmietanfixem i rozsmarować na drugiej warstwie krakersów. Na wierzch posypać startą czekolade.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin