Żurek na skrzydełku.pdf
(
43 KB
)
Pobierz
4243839 UNPDF
Żurek na skrzydełku
Składniki
Włoszczyzna, skrzydełko kurczaka, szklanka dobrze
ukwaszonego żuru, duża cebula, 2 ząbki czosnku, pół szklanki
śmietany 12-proc., 2 jaja, łyżeczka jarzynki lub innej przyprawy
warzywnej do zup, listek laurowy, 3 ziarenka ziela angielskiego,
sól, pieprz, majeranek, kilka gałązek koperku lub natki pietruszki
Sposób przyrządzania
Z oczyszczonej włoszczyzny i skrzydełka ugotować niepełny litr wywaru. Przecedzić,
dodać opieczoną nad ogniem cebulę, zmiażdżony czosnek, żur i przyprawy. Gotować
kilka minut. Śmietanę rozprowadzić niewielką ilością gorącego wywaru, dodać do żurku,
zagotować. Ugotowane jaja obrać, pokroić na ćwiartki. Marchew z włoszczyzny pokroić
na plasterki. Ułożyć na talerzach cząstki jaj i marchew, zalać żurkiem, posypać zieleniną.
(4 porcje po 105 kcal).
Plik z chomika:
adamkowalski7
Inne pliki z tego folderu:
434 PRZEPISY NA ZUPY I DODATKI DO ZUP.rar
(4510 KB)
Zupa grzybowa błyskawiczna.pdf
(47 KB)
Zupa gulaszowa.pdf
(34 KB)
Zupa krem z zielonego groszku z grzybami.pdf
(49 KB)
Zupa ziemniaczana z pieczarkami.pdf
(40 KB)
Inne foldery tego chomika:
► Składanie serwetek
►Dekorowanie potraw
Ciasta i wypieki
Dania mięsne
Gotowanie w kuchni
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin