Zupa z kefiru .doc

(1 KB) Pobierz

Składniki:

 

1/2 l wody

 

1 kostka rosołowa

 

2- 3 ziarna ziela angielskiego

 

2 liście laurowe, 1/2 łyżeczki kminku

 

1- 2 łyżki posiekanego zielonego kopru

 

2 duże kefiry

 

3- 4 łyżki śmietany, 1 łyżka mąki, 1 żółtko

 

Sposób wykonania:

 

Kostkę rosołową wraz z zielem angielskim, listkami laurowymi i kminkiem gotować ok. 15 min.

 

Następnie wsypać posiekany koper.

 

Po ok 5 min. wlać kefir doprowadzić do zagotowania.

 

Śmietanę, mąkę i żółtko dobrze wymieszać i wlać do zupy ciągle mieszając.

 

Po zagotowaniu zupka jest gotowa.

 

Podawać najlepiej z gotowanymi ziemniakami (w całości lub krojonymi w kostkę), ewentualnie z jajkami gotowanymi na twardo.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin