Ptasie Mleczko.pdf

(255 KB) Pobierz
132241293 UNPDF
Ptasie Mleczko
Porcja: 516 kcal
Przygotowanie: 40 minut
Na 10 porcji
Składniki:
2 galaretki o dowolnych smakach
puzka kondenowanego niełodzonego mleka
3,5 łyżeczki żelatyny
zklanka mietany kremówki
3 łyżki cukru
cukier waniliowy
2 białka
Jedną galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, wstawić do lodówki. Gdy zacznie tężeć,
zmiksować (na najwyższych obrotach) z mlekiem z puszki. Wlać do tortownicy, wstawić do
lodówki do stężenia. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody, odstawić do
ostudzenia. Śmietanę kremówkę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier i cukier waniliowy.
W osobnym naczyniu ubić białka na sztywną pianę. Dodać ją do kremówki razem z
ostudzoną żelatyną. Masę wylać na warstwę mleczną i wstawić do lodówki do stężenia.
Drugą galaretkę przygotować w 2/3 ilości wody podanej na opakowaniu. Tężejącą wylać na
wierzch deseru, schłodzić.
132241293.005.png 132241293.006.png 132241293.007.png 132241293.008.png 132241293.001.png 132241293.002.png 132241293.003.png 132241293.004.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin