Pstrąg w jarzynach.doc

(39 KB) Pobierz
Pstrąg w jarzynach

Pstrąg w jarzynach

 

 


Pstrąg w jarzynach /Smacznego

 

Poniedziałek, 25 maja (14:47)

Składniki na 2 porcje:


Pstrąg w jarzynach
- 1 duże pstrągi,
- 1 cebule,
- 1,5 łyżki oleju,
- 0,75 kg warzyw (por, seler, marchew, pietruszka),
- sól,
- pieprz cytrynowy,
- liście laurowe,
- ziele angielskie

Przygotowanie:

Rybę oczyszczam, nacieram solą i posypuję pieprzem. Warzywa obieram, trę na tarce, cebulę kroję w kostkę. Warzywa i przyprawy lekko podduszam na oleju, skrapiam je wodą. Dodaję ryby, nakrywam warstwą warzyw i całość duszę, tak długo, aż ryby będą miękkie. Danie oprószam natką pietruszki.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin