Makaron z sosem liguria pesto.pdf
(
105 KB
)
Pobierz
321583852 UNPDF
Makaron z sosem liguria pesto
Przepis z programu
Antonio Carluccio ucztuje w Italii
Liguria
trudność:
łatwe
Składniki
makaron
piniole
czosnek
świeża bazylia
gruboziarnista sól
oliwa
parmezan
Przygotowanie
Do moździerza (może być także garnek) wkładamy sporą garść orzeszków piniowych oraz
ząbki czosnku. Dodajemy świeże listki bazylii. Na koniec wsypujemy sól gruboziarnistą.
Całość energicznie ucieramy. Następnie dolewamy oliwę – powoli i stopniowo. Sos powinien
uzyskać konsystencję emulsji. Dodajemy także parmezan – teraz lub później. Ucieramy sos
dalej, dolewając jeszcze trochę oliwy.
Ugotowany makaron wrzucamy bezpośrednio do moździerza (rondla) i mieszamy z sosem
aby go maksymalnie wykorzystać. Na koniec wykładamy na talerz i posypujemy
parmezanem.
© Antonio Carluccio
Plik z chomika:
groszeczku
Inne pliki z tego folderu:
Zupa melonowa z szynką parmeńską.pdf
(111 KB)
Zapiekanka z ziemniaków i ryby.pdf
(110 KB)
Surowa wołowina po piemoncku.pdf
(107 KB)
Strangozzi z truflami.pdf
(106 KB)
Spaghetti alla penucha.pdf
(106 KB)
Inne foldery tego chomika:
Adam na lato
Adam po pracy
Adam po pracy 2
Adam po pracy 3
Anna Olson - Sezon na świeżość
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin