Krem owocowy z jogurtu.rtf

(5 KB) Pobierz
Krem owocowy z jogurtu

Krem owocowy z jogurtu

 

Składniki na 4 porcje:

2 szklanki jogurtu naturalnego

2 gruszki

2 pomarańcze

2 łeczki Żelatyny WINIARY

2 łeczki miodu

Cukier wanilinowy WINIARY

 

Z jednej pomarańczy wyśnij sok. Gruszki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach albo je posiekaj, skrapiając na koniec sokiem z pomarańczy. Przygotowane gruszki dodaj do jogurtu, wsyp cukier wanilinowy, na koniec dodaj miód. Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie (2 łki), ostudź i dodaj do jogurtu. Wszystkie składniki ubij trzepaczką lub mikserem do silnego spienienia. Wstaw do lodówki.

 

Obierz drugą pomarańczę, podziel na cząstki i tuż przed podaniem udekoruj nią deser.

 

W taki sam sposób możesz przyrządzić krem z innych owoców, np. brzoskwiń i cytryn.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin