Lodowiec.txt

(0 KB) Pobierz
		Lodowiec 
1/2 l mleka
2 cukry waniliowe
5 ��tek
1,5 szklanki cukru pudru
2 �y�ki m�ki ziemniaczanej lub budy� �mietankowy
1,5 kostki mas�a
	Mleko i cukier waniliowy zagotowa�. ��tka cukier puder utrze� pod koniec doda� 2 �y�ki m�ki lub budy�. Utarte wla� powoli do gotuj�cego si� mleka ci�gle mieszaj�c, gotowa� a� osi�gnie konsystencj� budyniu odstawi� do ostudzenia. Mas�o rozetrze� na puch i dodawa� po trochu budy� ucieraj�c. Na upieczony i przekrojony biszkopt u�o�y� mas� i owoce, przykry� drug� po�ow� biszkoptu posmarowa� mas� 
i u�o�y� owoce. Tak przygotowane ciasto w�o�y� do lod�wki i zamrozi�.



						SMACZNEGO!!!


                                         
Zgłoś jeśli naruszono regulamin