Masa czekoladowa do wafliCzescJako czekoladowy lasuch proponuje do wafli mase czekoladowa:Proporcje na dosc duzo masy:2 szklanki cukru4 lyzki kakaomleka tyle, zeby to sie polaczylo w bardzo gesta mase.Po dolaniu mleka i wymieszaniu dorzucic nalezy 1 kostke masla lub margaryny.Calosc rozgrzac na srednim ogniu az do roztopienia tluszczu, potem przetrzymac na malutkim ogniu przez 3-5 minut (zalezy od gestosci masy tu sie msci zbyt duzo mleka dolanego wczesniej).UWAGA - trzeba caly czas mieszac, bo lubi sie przypalac!Po lekkim przestudzeniu mozna dodac advocata, spirytusu, lub jakis olejek smakowy (nieduzo).Takie wafle wciagam od kiedy pamietam. W domu zawsze byla paczka suchych wafli w razie "niespodziewanej okazji".Polecam i smacznego - Basia
marienka76