Masło czosnkowe.doc

(27 KB) Pobierz
Masło czosnkowe-ziołowe

Masło czosnkowe-ziołowe

Drukuj

E-mail

Początek formularza

Dół formularza

Składniki:


1/2 kostki masła śmietankowego
czosnek (kilka ząbków)
łyżka ziół prowansalskich
świeże zioła
natka pietruszki
sól, pieprz
Sposób wykonania:
Masło lekko rozpuścić np. wstawić na kilka sekund do mikrofalówki( tak aby łatwo było rozmieszać składniki). Wcisnąć kilka ząbków czosnku i wymieszać. Dodac szczyptę ziół prowansalskich, odrobinę soli i pieprzu. Odstwić i czekac aż masa spowrotem zacznie gęstnieć. Co pewien czas trzeba mieszać bo inaczej przyprawy opadną na dół. Pod koniec dodajemy troszeczkę świeżych ziół i natki pietruszki. Idealne do pieczonych ziemniaków, tostów czy pieczywka z grilla. Jeżeli nie mamy świeżych ziół należy dodać więcej ziół prowansalskich bądż też jakieś innej mieszanki.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin