Kaszanka z jabłkami.doc

(26 KB) Pobierz
Kaszanka z jabłkami

Kaszanka z jabłkami

Drukuj

E-mail

 

Napisał Xawier   

Składniki:
• 1 kg kaszanki
• 0.5 kg jabłek
• 3-4 pomidory
• sól, szczypta cukru
• majeranek

Sposób wykonania:
Kaszankę podzielić na porcje po około 20-25 dag na osobę i ułożyć luźno w żeliwnej brytfance. Jabłka obrać i pokroić w ósemki, ułożyć pomiędzy i obok kawałków kaszanki. Obok jabłek można położyć obrane ze skórki pomidory. Jabłka oprószyć lekko solą, sporą szczyptą cukru oraz majerankiem. Na dno brytfanki wlać 0.25 szklanki wody i brytfankę wsunąć do dobrze nagrzanego piekarnika. Po 30-40 minutach brytfankę wyjąć z pieca.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin