Curry.pdf
(
41 KB
)
Pobierz
70612940 UNPDF
Curry
Składniki
50 dag mielonego mięsa, 2 cebule średniej wielkości, 3
marchewki, 3 pomidory, 5 dag rodzynków, półtorej łyżeczki curry,
łyżka posiekanej zieleniny (koperku lub natki pietruszki), olej do
smażenia, sól
Sposób przyrządzania
Cebulę obrać i drobno pokroić. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych
oczkach. Obsmażyć warzywa na gorącym oleju, dodać mięso i smażyć razem 3-4 min.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na małe cząstki, dodać do mięsa, wlać pół
szklanki wody, wsypać wypłukane rodzynki, przyprawić potrawę solą i dusić pod
przykryciem na wolnym ogniu 30 min. Pod koniec duszenia wsypać curry i dokładnie
wymieszać. Wyłożyć na półmisek, posypać zieleniną. Podawać z ryżem ugotowanym na
sypko. 100 g - 150 kcal.
Plik z chomika:
xxxAnia29xxx
Inne pliki z tego folderu:
Drób w panierce na ostro.pdf
(31 KB)
Danie żniwiarza.pdf
(29 KB)
Aromatyczna pieczeń barania.pdf
(42 KB)
Aromatyczne sznycle z kurczaka.pdf
(30 KB)
Baranie kotleciki w sosie majerankowym.pdf
(65 KB)
Inne foldery tego chomika:
Alkohole
Artykuły
Bułeczki
Ciasta all
Ciasta i babeczki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin