Grzaniec beskidzki.pdf
(
31 KB
)
Pobierz
59392458 UNPDF
Grzaniec beskidzki
Składniki Przepis
3/4 litra słodkiego wina cherry
(takiego zwykłego i taniego)
1/2 litra jasnego łagodnego piwa
30 ml dobrego rumu
laska wanili
kilka goździków
Wino z piwem, goździkami i wanilią (można ją
zastąpić cukrem waniliowym) podgrzewamy, ale nie
gotujemy. Następnie dodajemy rum... i to w zasadzie
wszystko.
Wychodzi pachnący grzaniec o intensywnym smaku.
Jeśli ktoś lubi mocne wrażenia, to może dodać
odrobinę więcej rumu.
Wystarczy przelać do kubeczków i rozkoszować się
takim gorącym winem w chłodne wieczory.
Przepis dostaliśmy kilka lat temu od pewnego miłego
kelnera z Restauracji Beskidzkiej w Wiśle. Jak dotąd
nie piliśmy lepszego grzanego wina.
Plik z chomika:
xxxAnia29xxx
Inne pliki z tego folderu:
De volaille z kurczaka.pdf
(32 KB)
Ananasowe marzenie.pdf
(29 KB)
Aromatyczne naleśniki z jabłkami.pdf
(34 KB)
Babka gotowana.pdf
(33 KB)
Babka ziemniaczana.pdf
(32 KB)
Inne foldery tego chomika:
Alkohole
Artykuły
Bułeczki
Ciasta all
Ciasta i babeczki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin