Jaja po szkocku.rtf

(5 KB) Pobierz
Jaja po szkocku

Jaja po szkocku

 

Składniki:

12 jajeczek przepiórczych

50 dag mielonego mięsa wieprzowego

2 łeczki świeżego lub łeczka suszonego tymianku

pieprz

l

olej do głębokiego smażenia

do panierowania:

jajo

ka

tarta bułka

do dekoracji:

liście sałaty

 

Jajeczka ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Mięso wymieszaj z tymiankiem, solą i pieprzem, podziel na 12 porcji i uformuj z nich placuszki.

 

Każde jajeczko obtocz w mące, zawiń w porcję mięsa tak, by powstała kulka, po czym panieruj w jaju kurzym i tartej bułce. Smaż na gorącym oleju około 10 minut.

Danie podawaj na liściach sałaty.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin