Polędwica sopocka, pieczona.pdf

(264 KB) Pobierz
348204789 UNPDF
Polędwica sopocka, pieczona
surowiec mięsny: polędwicawieprzowa(mięieonajdłużzygrzbietu)
surowce niemięsne (na10kgmięa)
60dagmiezankipeklującej(ólaletra=1003)
W ykroidzechabupolędwicębezwartewkitłuzczuPrzygotowadmiezankępeklującąNatrzed
polędwicę20dagmiezankipeklującejułożydwnaczyniuipeklowadnauchowchłodnym
pomiezczeniuprzez24godzPozotałąmiezankęrozpucidw3lwrzącejwodyochłodzidZalad
polędwicęolankąipeklowadnamokroprzez6dniWyjądzolankizrobidpętelkęirozwieid
polędwicęnakilkanaciegodzinwprzewiewnymmiejcuWędzidgorącymdymem(45-60°C)przez2
godzdouzykaniajanobrązowejbarwyanatępniepiecprzez20minutwtemp. 80-85°C
Wychłodzidwpowietrzu
Przechowywanie: możnaprzechowywadprzezconajmniej10dninawizącowtempponiżej10°C
Oznaki psucia: zmianybarwyizapachuolizłodpowierzchni
utorzyndrzejPiulaiRomanDowierciał
Zgłoś jeśli naruszono regulamin