Śledź wędzony na zimno.pdf
(
132 KB
)
Pobierz
349201455 UNPDF
Surowiec podstawowy:
1 led dalekomorki pełny olony
poób wykonania
Odalanie urowca (omówiono dokładnie w art dot obróbki ryb w diale „Wyroby garmażeryjne”)
należy preprowadid w nacyniach pod bieżącą wodą pre okre ok 12-16 godzin, do uzyskania
awartoci oli 5-8%.
Po odoleniu ledie nawleka ię na druty prewlekając drut pre krela i otwór gębowy
kierowując je brukami w jedna tronę ledie nawlecone na druty awieamy w wędarni tak
aby nie tykały ię e obą i wędimy w temperature 30 tC ca wędenia od 24 do 36 godin
Wędenie należy akoocyd kiedy powierchnia ryby jet całkowicie obuona i ma równomierną
łocitą barwę
Wydajnod wyrobu
Preciętna – 76%
Nadełał Maxell
Plik z chomika:
jac1123
Inne pliki z tego folderu:
Mój przepis na wędzenie ryb.pdf
(141 KB)
Papcia balkonowe wędzenie pstrągów.pdf
(868 KB)
Przepis na leszcza rybaków z Mierzei Wiślanej.pdf
(218 KB)
Przepis na pstrąga wg Szwagra.pdf
(337 KB)
PRZYGOTOWANIE RYB DO WĘDZENIA.pdf
(124 KB)
Inne foldery tego chomika:
## Nalewki zdrowotne
@ PORADNIKI BUDOWLANE
■ ANGIELSKI+
■ NIEMIECKI+
◄ Kroniki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin