Śledź wędzony na zimno.pdf

(132 KB) Pobierz
349201455 UNPDF
Surowiec podstawowy:
1 led dalekomorki pełny olony
poób wykonania
Odalanie urowca (omówiono dokładnie w art dot obróbki ryb w diale „Wyroby garmażeryjne”)
należy preprowadid w nacyniach pod bieżącą wodą pre okre ok 12-16 godzin, do uzyskania
awartoci oli 5-8%.
Po odoleniu ledie nawleka ię na druty prewlekając drut pre krela i otwór gębowy
kierowując je brukami w jedna tronę ledie nawlecone na druty awieamy w wędarni tak
aby nie tykały ię e obą i wędimy w temperature 30 tC ca wędenia od 24 do 36 godin
Wędenie należy akoocyd kiedy powierchnia ryby jet całkowicie obuona i ma równomierną
łocitą barwę
Wydajnod wyrobu
Preciętna – 76%
Nadełał Maxell
Zgłoś jeśli naruszono regulamin