Mój przepis na wędzenie ryb.pdf
(
141 KB
)
Pobierz
349201005 UNPDF
Solenie:
N
a litr wody bierzemy 0,05 kg oli. Ryba o wadze do 1,5 kg ma leżed w olance minimum 2 dni, za
ryby o wadze do 1 kg - 1 dzieo.
Natępnie wyjmujemy rybę z wody i delikatnie płuczemy zimną wodą. Przed włożeniem ryby do
komory wędzarniczej, wiezamy ją w celu obechnięcia najlepiej w przewiewnym miejcu (uwaga na
owady).
Wędzenie:
P
rzy wędzeniu używamy zimnego dymu o temp około 25 do 35 t.C.
Po uwędzeniu zapiekamy ją na temp około 80 t.C, w zależnoci od gruboci płata ryby.
Pozdrawiam Wędzorzyk
Plik z chomika:
jac1123
Inne pliki z tego folderu:
Mój przepis na wędzenie ryb.pdf
(141 KB)
Papcia balkonowe wędzenie pstrągów.pdf
(868 KB)
Przepis na leszcza rybaków z Mierzei Wiślanej.pdf
(218 KB)
Przepis na pstrąga wg Szwagra.pdf
(337 KB)
PRZYGOTOWANIE RYB DO WĘDZENIA.pdf
(124 KB)
Inne foldery tego chomika:
## Nalewki zdrowotne
@ PORADNIKI BUDOWLANE
■ ANGIELSKI+
■ NIEMIECKI+
◄ Kroniki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin