Szynka surowa wędzona Demon'a.pdf
(
147 KB
)
Pobierz
348160366 UNPDF
Szynka surowa wędzona Demon'a
P
roces produkcji:
Mięso:
mięso z szynki wieprzowej - 0,9 kg
Składniki zalewy:
peklosól - 62 g,
woda - 0,4 litra,
czosnek,
liść laurowy,
papryka słodka,
Peklowanie:
Peklosól rozpuszczona w wodzie, z dodatkiem wywaru z liścia laurowego (3 listki), 5 ząbków
czosnku ( przeciśnięty przez praskę ) i 1 łyżeczki papryki słodkiej.
Peklowanie 3 dni w solance + każdego dnia nastrzykiwanie. W sumie 3 nastrzyki po 50 ml
każdy.
Ociekanie:
Po zapakowaniu do siatki ociekanie 16godzin.
Wędzenie:
Wędzarnia rozgrzana do temp. 60 st.C., obsuszanie 1h .
Wędzenie zrębkami bukowo-olchowymi 3 godziny w temp. 50-60 st.C.
Smacznego - Demon
Dodam od siebie, iż jest to pierwszy produkt Demon'a i w dodatku wędzony w nowej
wędzarni "Grzegorza"
Maxell
Plik z chomika:
jac1123
Inne pliki z tego folderu:
Szynka barania, parzona.pdf
(110 KB)
Szynka cielęca po wileńsku.pdf
(140 KB)
Szynka cielęca z kością, parzona.pdf
(134 KB)
Szynka litewska.pdf
(183 KB)
Szynka litewska z kością, surowa.pdf
(137 KB)
Inne foldery tego chomika:
## Nalewki zdrowotne
@ PORADNIKI BUDOWLANE
■ ANGIELSKI+
■ NIEMIECKI+
◄ Kroniki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin