Zupa ziemniaczana z pieczarkami.pdf
(
40 KB
)
Pobierz
4243831 UNPDF
Zupa ziemniaczana z pieczarkami
Składniki
2 litry wywaru z włoszczyzny, 50 dag ziemniaków, łyżka maggi w
płynie, 10 dag pieczarek, 10 dag drobnego makaronu (małe
łazanki, zacierki, "ryż"), duża cebula, 2 łyżki margaryny, 10 dag
startego żółtego sera, szczypta tymianku, szczypta rozmarynu,
szczypiorek, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Drobno posiekaną cebulę i pokrojone na małe kawałki pieczarki poddusić na łyżce
margaryny. Obrane ziemniaki pokroić w niewielkie słupki. Suchy makaron wysypać na
blachę i włożyć do nagrzanego piekarnika, by się lekko zrumienił. Zagotować wywar,
wlać maggi, włożyć ziemniaki, pieczarki z cebulą, uprażony makaron. Gdy makaron i
ziemniaki będą prawie miękkie, wrzucić żółty ser, doprawić zupę przyprawami i gotować
jeszcze 2-3 minuty, mieszając. Na talerzu posypać posiekanym szczypiorkiem. (100 g -
395 kcal)
Plik z chomika:
suchy2k11
Inne pliki z tego folderu:
Żurek z chrzanem i śmietaną.pdf
(73 KB)
Żurek po kielecku.pdf
(85 KB)
Żurek na skrzydełku.pdf
(43 KB)
Żurek.pdf
(30 KB)
Żur z kiełbasą.pdf
(63 KB)
Inne foldery tego chomika:
☀DEKOROWANIE POTRAW
Domowy kucharz
Julie gotuje
Kuchnia z Okrasą
Ł apetyt
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin