Omlet z szynka i pieczarkami.pdf
(
36 KB
)
Pobierz
70612843 UNPDF
Omlet z szynką i pieczarkami
Składniki
5 jaj, 10 dag wędzonej szynki, 3-4 pieczarki, 3 łyżki mleka lub
wody, 2 łyżki margaryny lub oleju, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Szynkę pokroić w kostkę i podsmażyć na odrobinie tłuszczu. Pieczarki umyć, drobno
pokroić i usmażyć na tej samej patelni, dokładając nieco tłuszczu. Jaja ubić z
mlekiem i przyprawami, dodać szynkę i pieczarki, wymieszać. Patelnię po pieczarkach
starannie wytrzeć papierowym ręcznikiem, następnie rozgrzać na niej resztę tłuszczu
i wlać masę jajeczną. Usmażyć omlet, zwinąć w rulon, przełożyć na ogrzany talerz.
Podawać jako danie obiadowe lub kolacyjne z dodatkiem zielonej sałaty z pomidorami
w sosie winegret. 100 g - 195 kcal.
Plik z chomika:
agulek27
Inne pliki z tego folderu:
Ziołka dla dzieci.pdf
(1117 KB)
Ziololecznictwo amazonskie i andyjskie.pdf
(627 KB)
Ziola dla zdrowia - Modlitwa. Papierosy. Kamica nerkowa.pdf
(4026 KB)
Zielnik klasztorny ojca Grzegorza.pdf
(31325 KB)
Tybetanska Kuracja Czosnkowa.jpg
(113 KB)
Inne foldery tego chomika:
diety
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin