Ryba w zalewie słodko-kwaśnej.doc

(26 KB) Pobierz




 

Składniki:

·         0,7 kg ryby (filety, bądź tuszki pokrojone w dzwonka - ja użyłam dzwonków z dorsza)

·         1-2 cebule

·         3 ogórki konserwowe

·         1 czerwona papryka

Zalewa:

·         2 szkl. wody

·         1/2 koncentratu pomidorowego

·         6 łyżek ketchupu

·         6 łyżek cukru

·         6 łyżek octu

·         1/2 szkl. oleju

·         łyżka vegety

·         pieprz, liść laurowy, ziele angielskie

Rybę posolić i posypać pieprzem, obtoczyć w jajku i mące, usmażyć i odstawić. Warzywa pokroić w cienkie, krótkie paski i odstawić. Składniki przeznaczone na zalewę, wymieszać i zagotować. Usmażoną rybę układać warstwami z surowymi warzywami. Zalać gorącą zalewą. Spożywać najlepiej na drugi dzień.

Smacznego icon_smile.gif

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin