Jajecznica leżajska (Tymbark)Składniki:8 jajek, kawałek słoniny, kawałek oscypka, łyżka mleka, 2 kromki chleba razowego lub bułki, natka pietruszkiWykonanie:Słoninę pokroić w drobną kostkę i stopić. Pieczywo pokroić w drobną kostkę, lekko zrumienić na gorącym tłuszczu. Jajka rozmieszać z mlekiem i startym oscypkiem, wlać do grzanek i smażyć na wolnym ogniu, ciągle mieszając. Podawać posypane posiekaną natką pietruszki. Dodatek opracowała Maria Kalińska.Nasz adres: porady@naszdziennik.plWszystkie przepisy pochodzą z książki "Regionalna kuchnia Lachów i Górali. Z przepisów Kół Gospodyń Wiejskich powiatu limanowskiego" wydanej przez Starostwo Powiatowe w Limanowej (wybór, redakcja i opis Anna Witalis Zdrzenicka).
Basia4777