Ananasowiec.doc

(25 KB) Pobierz
Ananasowiec

Ananasowiec

Składniki:

·         CIASTO BISZKOPTOWE

·         4 jajka

·         3/4 szklanki mąki

·         1/2 szklanki cukru

·         1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

·          

·         KREM

·         1 puszka ananasa

·         1 kostka masła

·         1 budyń waniliowy

·         3 łyżki wody

·         4 żółtka

·         4 łyżki cukru

·          

·         BEZA KOKOSOWA

·         4 białka

·         1 szklanka cukru

·         20 dag wiórek kokosowych

Przepis na ciasto biszkoptowe: Upiecz biszkopt ma być cienki. Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni C. Przepis na krem: Z soku z odsączonych ananasów, budyniu, cukru i żółtek ugotować budyń. Ostudzić. Dodać do masła, na koniec dodać ananas pokrojony w kostkę. Przepis na bezę kokosową: Z białek i cukru ubić pianę na sztywno. Dodać wiórki kokosowe. Wymieszać na pergaminie. Upiec bezę w tej samej formie co biszkopt. Bezę piec około 35 - 40 minut w temperaturze 180 stopni C.
 
Biszkopt nasączyć. Na wierzch położyć krem i na górze bezę.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin