Składniki:
· CIASTO BISZKOPTOWE
· 4 jajka
· 3/4 szklanki mąki
· 1/2 szklanki cukru
· 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
·
· KREM
· 1 puszka ananasa
· 1 kostka masła
· 1 budyń waniliowy
· 3 łyżki wody
· 4 żółtka
· 4 łyżki cukru
· BEZA KOKOSOWA
· 4 białka
· 1 szklanka cukru
· 20 dag wiórek kokosowych
Przepis na ciasto biszkoptowe: Upiecz biszkopt ma być cienki. Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni C. Przepis na krem: Z soku z odsączonych ananasów, budyniu, cukru i żółtek ugotować budyń. Ostudzić. Dodać do masła, na koniec dodać ananas pokrojony w kostkę. Przepis na bezę kokosową: Z białek i cukru ubić pianę na sztywno. Dodać wiórki kokosowe. Wymieszać na pergaminie. Upiec bezę w tej samej formie co biszkopt. Bezę piec około 35 - 40 minut w temperaturze 180 stopni C. Biszkopt nasączyć. Na wierzch położyć krem i na górze bezę.
fabian3run