Rolada łososiowa.pdf

(106 KB) Pobierz
349735482 UNPDF
Rolada łososiowa
porcja - 86 kcal
przygotowanie - 20 minut bez schładzania
na 15 porcji:
20 dag wędzonego łososia w plastrach,
15 dag twarogu,
kremowy serek topiony,
szczypiorek i natka,
pieprz,
Ser biały i topiony zmiksować na krem, dodać roztarty czosnek, szczypiorek i natkę.
Doprawić do smaku.
Płaty łososia ułożyć tak, aby zachodziły na siebie i tworzyły prostokąt.
Wyrównać brzegi. Skrawki posiekać, dodać do kremu. Kremem posmarować płaty łososia,
zwinąć w rulon, owinąć folią aluminiową i wstawić do lodówki na 3 godziny.
Wyjąć, pokroić w plastry. Podawać na grzankach z bułki.
Autor: Claudia
349735482.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin