Kiełbasa gruba jałowcowa.pdf
(
212 KB
)
Pobierz
347051134 UNPDF
Kiełbasa gruba jałowcowa:
mięso typu szynkowego może być karkowa, itd. ok 4kg
słoninka
jałowiec
sol peklowa i zwykła
czosnek 1 główka
pieprz czarny grubo mielony (ja lubię dużo ;) ok pól paczki)
Drobniejsze kawałki mięsa mielone na siatce 4mm, większe,
szynkowe krojone na kawałki ok 2-3cm, słonina krojona na kawałki ok 1cm. Możemy
trochę przemielić na sitku 4mm. Dodajemy sól peklową jakieś 2 łyżki i zwykłej soli do
smaku, zmiażdżony czosnek, pieprz i rozgniecione ziarna jałowca (pół paczki, im więcej
tym bardziej mocniejszy smak). Dokładnie wyrabiamy i odstawiamy w chłodne miejsce na
1 dzień. Następnie napełniamy osłonki białkowe 55 mm, związujemy na kawałki ok 15 cm
i wędzimy do 4-5 godzin.
Autor: Tier
Plik z chomika:
rysioo4
Inne pliki z tego folderu:
Wyborowa kiełbasa wiejska wieprzowo-wołowa.pdf
(185 KB)
Wyborowa kiełbasa wiejska wieprzowa.pdf
(187 KB)
Wyborowa kiełbasa wiejska wieprzowa(1).pdf
(187 KB)
Salami krakowskie pieczone suche.pdf
(159 KB)
PRZYSMAK MNICHA.pdf
(179 KB)
Inne foldery tego chomika:
Balerony
Balerony(1)
Boczki
Boczki(1)
CHLEB
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin