Schab imbirowo-miodowy.rtf

(5 KB) Pobierz
Schab imbirowo-miodowy

Schab imbirowo-miodowy

 

Składniki na 16 porcji:

2 kg schabu środkowego bez kości

2 łki oliwy

łka startego świeżego imbiru

2 łeczki sproszkowanego imbiru

2 łki płynnego miodu

l

 

Mięso umyj, osuszy i ułóżoną z tłuszczykiem do góry. Ostrym nożem oddziel błonę od mięsa w kilku miejscach tak, by na wierzchu pieczeni powstały kieszonki. Kieszonki te nadziej startym imbirem. Na teflonowej patelni podsmaż schab. W małej miseczce wymieszaj oliwę ze sproszkowanym imbirem i solą.

 

Mięso przełóż do brytfanny kieszonkami do góry, posmaruj doprawioną oliwą i wstaw na około 2 godzin do piekarnika rozgrzanego do temperatury 150°C. Na 15 minut przed końcem pieczenia posmaruj miodem.

 

Wyjmij i po 20 minutach pokrój na plastry.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin