Domowe Latte (na ciepło).doc

(20 KB) Pobierz

Domowe Latte (na ciepło)

 

2 płaskie łyżeczki kawy (najlepiej rozpuszczalna)

ok. 100 ml mleka 2% tłuszczu

2 łyżeczki cukru

szczypta cynamonu

kolorowa słomka

 

Przygotowanie:

Zaparzamy pół szklanki mocnej kawy.

Gotujemy mleko.

Dosładzamy naszą wcześniej zaparzoną kawę i mieszamy.

Wlewamy zagotowane ciepłe mleko lecz nie całe.

Mieszamy kawę z mlekiem.

Zostawiamy ok 2 cm do końca szlanki.

Trzepaczką spieniamy pozostałe mleko tak, aby piana była bardzo zawiesita.

Stołową łyżką nakładamy pianę z mleka na naszą kawę tak, aby piana nie opadła bądz nie zmieszała się z kawą.

Na czubek naszej piany z mleka sypiemy troszeczkę cynamonu i wkładamy słomkę za pomocą której będziemy pić kawę.

Życzę Smacznego!

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin