Krem do KARPATKI.doc

(21 KB) Pobierz
Krem do KARPATKI

                 Krem do  KARPATKI

 

 

Składniki na krem:

·         3 szklanki mleka

·         3/4 szklanki cukru

·         1/2 kostki masła (uwaga: jeśli lubicie bardziej maślane kremy dodajcie więcej masła)

·         1 cukier waniliowy - 16 g

·         4 łyżki mąki pszennej, z lekką 'górką' (dałam krupczatkę, uwaga: jeśli mieszkasz w UK nie dodawaj 'plain flour' - krem będzie miał szary kolor)

·         5 łyżek mąki ziemniaczanej (z lekką 'górką')

·         4 jajka

 

Wykonanie:

Zagotować 2 szklanki mleka z cukrami i masłem. Pozostałą szklankę zmiksować z jajkami i mąką, po czym wlać do gorącego mleka. Gotować 1 - 2 minuty, energicznie mieszając, by się nie porobiły grudki.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin