Krezki cielęce.pdf
(
106 KB
)
Pobierz
349739011 UNPDF
Krezki cielęce
Składniki:
1. 1,5 kg flaczków cielęcych
2. włoszczyzna (bez kapusty)
3. 2 jaja
4. pół szklanki mleka
5. 17 dag mąki
6. tłuszcz do smażenia
Sposób wykonania :
Flaczki bardzo starannie umyć, opłukać wielokrotnie, zmieniając wodę, zalać wrzącą wodą,
obgotować i odcedzić. Włoszczyznę opłukać, zalać litrem wody, zagotować. Na wrzący
wywar włożyć flaczki, powoli ugotować, pokrajać.
Przygotować ciasto.
Żółtka, mleko i mąkę wyrobić starannie, dodać pianę z ubitych białek, wymieszać.
Flaczki nawlekać po kilka kawałeczków na drewniane szpikulce, maczać w cieście i smażyć
w tłuszczu.
Po usmażeniu wyjąć drewienka i okładać naokoło jarzyną.
Plik z chomika:
bajbus29
Inne pliki z tego folderu:
Świąteczna - Galantyna Kruszynki.pdf
(770 KB)
Łeb wieprzowy faszerowany wg Andrzeja.pdf
(423 KB)
Krezki cielęce.pdf
(106 KB)
Krew smażona.pdf
(106 KB)
KISZKA BUŁCZANA KRWISTA.pdf
(170 KB)
Inne foldery tego chomika:
Galarety
Kiszki kaszane
Kiszki pasztetowe
Podroby - porady
Rolady
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin