Kurczak po królewsku.pdf

(47 KB) Pobierz
5857877 UNPDF
KURCZAK PO KRÓLEWSKU
Składniki:
Wykonanie:
Paprykę przekroić na pół, usunąć pestki i gotować przez 5
min. w osolonej wodzie. Następnie pokroić w kostkę.
Pieczarki pokroić w talarki, piersi z paski i poddusić na
maśle przez ok. 5 min. Śmietanę wymieszać z kilkoma
łyżkami mąki i rosołu i dodać do kurczaka z grzybami.
Wrzucić też paprykę i poddusić wszystko ok. 5 min.,
dolewając rosołu, jeśli będzie trzeba (tak, by powstał sos).
Następnie doprawić do smaku, skropić sokiem z cytryny i
posypać drobno posiekaną natką pietruszki.
·
1 czerwona
papryka
·
masło
·
20 dag
pieczarek
·
3 piersi z
kurczaka
·
150 g
śmietany
lub jogurtu
naturalnego
·
mąka
·
rosół lub
bulion
·
sok z
cytryny
·
natka
pietruszki
·
sól, pieprz
5857877.001.png
 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin