Kurczak po królewsku.pdf
(
47 KB
)
Pobierz
5857877 UNPDF
KURCZAK PO KRÓLEWSKU
Składniki:
Wykonanie:
Paprykę przekroić na pół, usunąć pestki i gotować przez 5
min. w osolonej wodzie. Następnie pokroić w kostkę.
Pieczarki pokroić w talarki, piersi z paski i poddusić na
maśle przez ok. 5 min. Śmietanę wymieszać z kilkoma
łyżkami mąki i rosołu i dodać do kurczaka z grzybami.
Wrzucić też paprykę i poddusić wszystko ok. 5 min.,
dolewając rosołu, jeśli będzie trzeba (tak, by powstał sos).
Następnie doprawić do smaku, skropić sokiem z cytryny i
posypać drobno posiekaną natką pietruszki.
·
1 czerwona
papryka
·
masło
·
20 dag
pieczarek
·
3 piersi z
kurczaka
·
150 g
śmietany
lub jogurtu
naturalnego
·
mąka
·
rosół lub
bulion
·
sok z
cytryny
·
natka
pietruszki
·
sól,
pieprz
Plik z chomika:
acg1
Inne pliki z tego folderu:
d000f271d934f9c85491045e4fd6652b.jpg
(25 KB)
Aromatyczny kurczak.pdf
(28 KB)
Beuff a la Stroganoff.pdf
(31 KB)
Cielęcina alla florentine.pdf
(29 KB)
Cordon bleu.pdf
(28 KB)
Inne foldery tego chomika:
==CIASTA I DESERY==
==CIASTA I DESERY==(1)
▣ Rączka gotuje
▲Super przepisy na ALKOHOLE
✿ Kurs gotowania z Gordonem Ramsayem - Gordon Ramsay's Ultimate Cookery Course Lektor PL
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin