· Kruche ciasto: 25 dag mąki
· 10 dag cukru
· pół kostki masła
· 1 jajko
· 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa: 75 dag białego sera dwukrotnie mielonego
· 1 cukier waniliowy
· 1 budyń waniliowy
· pół kostki masła rozpuszczonego (ostudzonego)
· 3 żółtka
· 1.5 szklanki zimnego przegotowanego mleka Kokosowa pierzynka: 3 białka
· 3 łyżeczki cukru pudru
· 15 dag wiórków kokosowych
Ciasto: Ze składników zagnieść ciasto. Blaszkę wyłożyć folią aluminiową i ciastem Masa: Zmiksować cukier, jajko, żółtka, cukier waniliowy i masło. Dodać budyń, wymieszać. Dodawać porcjami ser, a potem wlewać mleko. Rzadką masę wylać na ciasto. Piec ok. 40 min w temp. 180 st. Kokosowa pierzynka: Białka ubić z cukrem, dodać wiórki. Posmarować masą ciepły sernik i włożyć do piekarnika na 10 min. Wystudzić
inka40