Składniki:
· 2 średniej wielkości bakłażanu, obrane ze skórki
· 2 szklanki bułki tartej Buddy’ego Valastro
· 1 szklanka mąki pszennej
· 6 dużych jaj, rozbitych widelcem z 1/2 szklanki startego sera parmezan
· 350 g mozzarelli w plasterkach
· 6 łyżek startego parmezanu
· 3 szklanki sosu marinara
· oliwa z oliwek do smażenia
Sposób przygotowania:
· 2 średnie cukinie
· 2 średnie kabaczki
· 1 łyżeczka soli
· 1/4 szklanki suszonego na słońcu pesto z pomidorów
· 1 łyżka posiekanego oregano
· 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
· 1/4 szklanki oliwy z oliwek
· 1-2 duże szalotki, pokrojone w cienkie plasterki wzdłuż
· 1 szklanka bułki tartej Buddy’ego Valastro (lub zwykłej bułki tartej)
· 1 i 1/2 szklanki startego sera Fontal lub Bel Paese
· 4 pęczki boćwinki (buraka liściowego), wszystkie białe lub wszystkie czerwone, nie mieszać kolorów buraków, ok. 1,5 kg
· 3 ząbki czosnku, posiekane
· 1 puszka pomidorów w kawałkach
· sól i pieprz
jabolek67