Zupa won ton z krewetkami.pdf
(
106 KB
)
Pobierz
329735992 UNPDF
Zupa won ton z krewetkami
Przepis z programu
Nancy Lam
Składniki:
ciasto do pierożków won ton
nadzienie:
300 gramów oczyszczonych i wyżyłowanych krewetek
1 białko
ćwierć łyżeczki czarnego pieprzu
1 łyżeczka oleju sezamowego
1 łyżeczka skrobii kukurydzianej
2 łyżki
sosu sojowego
60 gramów orzechów wodnych
dymka
rosół z kości kurczaka
sos rybny
świeża kolendra
Przygotowanie:
Krewetki zmiksować na gruboziarnistą masę, dodać białko, czarny pieprz, olej sezamowy,
skrobię kukurydzianą, sos sojowy, dymkę i orzechy wodne. Napełnić nadzieniem kawałki
ciasta i skleić brzegi tworząc małe sakiewki. Pierożki wrzucić do wrzątku i poczekać aż
wypłyną. Rosół przecedzić i zalać nim pierożki. Dodać świeżą kolendrę i sos rybny.
© Nancy Lam
Plik z chomika:
jabolek67
Inne pliki z tego folderu:
Bakłażany z cebulą smażone na głębokim oleju.pdf
(112 KB)
Curry jagnięce z bakłażanem.pdf
(110 KB)
Jarzynowe curry z glutenem.pdf
(103 KB)
Homary a la Nancy Lam.pdf
(110 KB)
Jarzyny smażone na płycie.pdf
(108 KB)
Inne foldery tego chomika:
BUDDY VALASTRO
CIASTA I TORTY
DANIA I DODATKI
DANIA MIĘSNE
DESERY
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin