Kawa latte macchiato.pdf

(85 KB) Pobierz
Kawa latte macchiato
Drukuj przepis | Przepisy kulinarne Tesco
http://www.tesco.pl/kulinarne-inspiracje/kawa-latte-macchiato//druk
Kawa latte macchiato
stopień trudności:
czas przygotowania: 00:10
ilość porcji: 1
autor: Tesco
Składniki:
6 – 7 g świeżo zmielonej kawy
(ok. 1 i ½ łyżeczki)
1 szklanka mleka
25 ml wody
cukier lub syrop
Sposób przyrządzania:
Przygotuj espresso: 6 – 7 g świeżo zmielonej kawy zalej 25 ml wody o temperaturze 90 95°.
Podgrzej mleko nie doprowadzając do wrzenia, możesz dodać cukier lub syrop. Przelej mleko
do shakera i potrząsaj nim, aż powstanie pianka.
Wlej mleko do wysokiej szklanki, a następnie delikatnie dolej espresso wlewając je po ściance
szklanki.
Powinny się wytworzyć trzy warstwy: na dole mleko, po środku espresso, na górze piana.
Napój podawaj ze słomką lub długą łyżeczką.
1 z 1
2010-10-23 21:30
375436771.004.png 375436771.005.png 375436771.006.png 375436771.007.png 375436771.001.png 375436771.002.png 375436771.003.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin