· 1 duży kurczak
· 2 jajka
· 1 puszka marchewki z groszkiem
· *żelatyna
· *ocet
· *sól, pieprz
1. Ugotować kurczak, aż będzie całkiem miękki, wyjąć go i ostudzić, pokroić w kostkę.
2. Wywar- poczekać aż trochę ostygnie i dodać tyle żelatyny ile pisze na opakowaniu, dodać sól, pieprz i trochę octu.
3. Jajka ugotować na twardo, marchewkę i groszek osączyć z zalewy, pokroić jajka w plastry ułożyć na spodzie asjetki lub miski.
4. Na górę jajka dać marchewkę z groszkiem, pokrojone mięso i zalać wywarem z żelatyną.
5. Włożyć do lodówki do stężenia.
6. Uwaga mięso musi być wyjęte z wywaru, gdy się będzie dodawać żelatynę, żeby żelatyna nie przykleiła się do mięsa bo wtedy galareta nie wyjdzie!!!!!
d.ceberek