Galareta z drobiu.doc

(409 KB) Pobierz
Galareta z drobiu

Galareta z drobiu

składniki

·         1 duży kurczak

·         2 jajka

·         1 puszka marchewki z groszkiem

·         *żelatyna

·         *ocet

·         *sól, pieprz

 

Sposób przygotowania

1.     Ugotować kurczak, aż będzie całkiem miękki, wyjąć go i ostudzić, pokroić w kostkę.

2.     Wywar- poczekać aż trochę ostygnie i dodać tyle żelatyny ile pisze na opakowaniu, dodać sól, pieprz i trochę octu.

3.     Jajka ugotować na twardo, marchewkę i groszek osączyć z zalewy, pokroić jajka w plastry ułożyć na spodzie asjetki lub miski.

4.     Na górę jajka dać marchewkę z groszkiem, pokrojone mięso i zalać wywarem z żelatyną.

5.     Włożyć do lodówki do stężenia.

6.     Uwaga mięso musi być wyjęte z wywaru, gdy się będzie dodawać żelatynę, żeby żelatyna nie przykleiła się do mięsa bo wtedy galareta nie wyjdzie!!!!!

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin