KUBUŚ
BISZKOPT
4 jajka 1szklanka mąki tortowej 0,5 szklanki mąki krupczatki 1 szklanka cukru 8 łyżek oleju 8 łyżek wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia
POZOSTAŁE SKŁADNIKI
1duża butelka soku Kubuś 2 budynie śmietankowe 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny ( rozpuścić w 1/2 szkl. gorącej wody) 1/2 litra śmietanki 30 %
Żółtka utrzeć z cukrem , dodać olej, wodę , obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać ubitą pianę z białek delikatnie wymieszać i upiec.1. Ugotować budynie na Kubusiu (zgodnie z przepisem na opakowaniu po budyniu).Ciepły budyń wylać na biszkopt.Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i na koniec wlać chłodną żelatynę, wymieszać. Całość wylać na wystudzony budyń.Smacznego!
Paulinka9000