Składniki:
4 jajka
1 kostka margaryny
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 jabłka
2 budynie waniliowe lub śmietankowe
mleko
Margarynę utrzeć lub zmiksować z cukrem, dodając po jednym jajku. Na koniec wsypać mąki z proszkiem, delikatnie wszystko wymieszać (ciasto jest dość klejące,ale nie dodawać mąki). Podzielić ciasto na pół. Jedną częścią ciasta wyłożyć blaszkę, posmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką/kaszką manną. Zetrzeć na to obrane jabłka, i wylać ugotowany gorący budyń (w mniejszej ilości mleka niż na opakowaniu; raczej bez cukru, lub z połową ilości podanej na opakowaniu). Na wierzch wyłożyć resztę ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez ok. 40 minut w temp. 180-190.
Paulinka9000