Produkty:
2 czekoladowe spody biszkoptowe10 dag polewy czekoladowej 2 czekoladki TOFFI-FI35 dag malin20 dag cukru pudru3 łyżki soku z cytryny czerwona farba do potraw 25 dag kremówki LANTYLKI-1 opak. " śmietan FIX- 8 patyczków czekoladowych
Wykonanie:
Z jednego biszkopta wyciąć owalną główkę i skrzydełka, ułożyć na kratce kuchennej .Rozpuścić polewę czekoladową i posmarować nią główkę. Przylepić TOFFI-FI jako oczka i odstawić. Cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny i 1 łyżką . wody , z powstałego lukru zrobić biedronce brwi i kontur głowy, resztę cukru zabarwić na czerwono i posmarować nim skrzydełka i ozdobić LANTILKAMI. Ubita ze " śmietan - FIX" śmietanką posmarować drugi biszkopt i wbić w śmietankę maliny, przykryć go główką i skrzydełkami , z patyczków zrobić nóżki oraz czułki
Paulinka9000