Biedroneczka(1).doc

(64 KB) Pobierz



BIEDRONECZKA

Produkty:

2 czekoladowe spody biszkoptowe
10 dag polewy czekoladowej
2 czekoladki TOFFI-FI
35 dag malin
20 dag cukru pudru
3 łyżki soku z cytryny
czerwona farba do potraw
25 dag kremówki
LANTYLKI
-1 opak. " śmietan FIX
- 8 patyczków czekoladowych

 

Wykonanie:

Z jednego biszkopta wyciąć owalną główkę i skrzydełka, ułożyć na kratce kuchennej .Rozpuścić polewę czekoladową i posmarować nią główkę. Przylepić TOFFI-FI jako oczka i odstawić. Cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny i 1 łyżką . wody , z powstałego lukru zrobić biedronce brwi i kontur głowy, resztę cukru zabarwić na czerwono i posmarować nim skrzydełka i ozdobić LANTILKAMI. Ubita ze " śmietan - FIX" śmietanką posmarować drugi biszkopt i wbić w śmietankę maliny, przykryć go główką i skrzydełkami , z patyczków zrobić nóżki oraz czułki

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin