Śledź wędzony na zimno.pdf
(
132 KB
)
Pobierz
349201455 UNPDF
Surowiec podstawowy:
1 led dalekomorki pełny olony
poób wykonania
Odalanie urowca (omówiono dokładnie w art dot obróbki ryb w diale „Wyroby garmażeryjne”)
należy preprowadid w nacyniach pod bieżącą wodą pre okre ok 12-16 godzin, do uzyskania
awartoci oli 5-8%.
Po odoleniu ledie nawleka ię na druty prewlekając drut pre krela i otwór gębowy
kierowując je brukami w jedna tronę ledie nawlecone na druty awieamy w wędarni tak
aby nie tykały ię e obą i wędimy w temperature 30 tC ca wędenia od 24 do 36 godin
Wędenie należy akoocyd kiedy powierchnia ryby jet całkowicie obuona i ma równomierną
łocitą barwę
Wydajnod wyrobu
Preciętna – 76%
Nadełał Maxell
Plik z chomika:
babcia_marysia
Inne pliki z tego folderu:
Węgorz wędzony po poznańsku.pdf
(631 KB)
Wędzone pstrągi Sławka.pdf
(419 KB)
Wędzone pstrągi Markaarkady'ego.pdf
(349 KB)
Wędzone leszcze Prababci Ani.pdf
(136 KB)
Wędzona sielawa.pdf
(590 KB)
Inne foldery tego chomika:
Anielska kuchnia
Anielska kuchnia II
Balerony
Biesiada Wielkanocna
Boczki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin