Wędzenie łososia u Ligawy.pdf
(
629 KB
)
Pobierz
349201518 UNPDF
Wędzenie łososia u Ligawy
Z
alewa do filetów z łososia:
20 dkg soli
5 dkg peklosoli ("Super cure" lub "Prague powder")
100 cm
3
rumu
5 dkg cukru złotego - jasno - brązowy
4 litry wody
Czas peklowania
zależy od grubości filetów: np. filet o grubości max. 15 mm - 1,5 godz.
Osuszanie
w wędzarni przez 12 godz. w temperaturze nie wyższej niż 30 st.C.
Wędzenie
zimnym dymem do czasu, aż uzyskamy zadawalający nas kolor.
Plik z chomika:
babcia_marysia
Inne pliki z tego folderu:
Węgorz wędzony po poznańsku.pdf
(631 KB)
Wędzone pstrągi Sławka.pdf
(419 KB)
Wędzone pstrągi Markaarkady'ego.pdf
(349 KB)
Wędzone leszcze Prababci Ani.pdf
(136 KB)
Wędzona sielawa.pdf
(590 KB)
Inne foldery tego chomika:
Anielska kuchnia
Anielska kuchnia II
Balerony
Biesiada Wielkanocna
Boczki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin