Wędzenie łososia u Ligawy.pdf

(629 KB) Pobierz
349201518 UNPDF
Wędzenie łososia u Ligawy
Z alewa do filetów z łososia:
20 dkg soli
5 dkg peklosoli ("Super cure" lub "Prague powder")
100 cm 3 rumu
5 dkg cukru złotego - jasno - brązowy
4 litry wody
Czas peklowania zależy od grubości filetów: np. filet o grubości max. 15 mm - 1,5 godz.
349201518.009.png 349201518.010.png 349201518.011.png 349201518.012.png 349201518.001.png 349201518.002.png
349201518.003.png
349201518.004.png
Osuszanie w wędzarni przez 12 godz. w temperaturze nie wyższej niż 30 st.C.
Wędzenie zimnym dymem do czasu, aż uzyskamy zadawalający nas kolor.
349201518.005.png 349201518.006.png
349201518.007.png 349201518.008.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin