WĘDZENIE PSTRĄGA.pdf

(534 KB) Pobierz
349201591 UNPDF
WĘDZENIE PSTRĄGA
1. Moczenie wypatroszonych i oczyszczonych pstrągów w solance wg. Sławka (na jajko)
2. Suszenie rybek przez ok. 2h na wolnym powietrzu w miejscu przewiewnym i
zacienionym.
3. Wędzenie ok. 3h w temperaturze pomiędzy 45 a 60 stopni. (Wędzarnia beczkowa,
kanał długości 1,5m)
Całość obrzędu wykonywałem stosując haki do wieszania ryb konstrukcji Mirka B.
Haczyki są rewelacyjne, nie spadła żadna rybka.
Haki wykonuję osobiście stosując drut ze stali nierdzewnej kwasoodpornej, zainteresowanych
proszę o kontakt na maila : romax24@wp.pl . Mogę wykonać po kilkanaście sztuk osobom
zainteresowanym za niewielką opłatą.
Pstrągi po zakończeniu wędzenia były idealne, palce lizać!
Oto moja wędzarnia:
Tak suszyłem rybki:
349201591.003.png
349201591.004.png
349201591.005.png
Tak je wędziłem
A to już efekt mojej pracy - pyznoci!!!
349201591.006.png 349201591.001.png
Autor: Romax
349201591.002.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin