WĘDZENIE PSTRĄGA.pdf
(
534 KB
)
Pobierz
349201591 UNPDF
WĘDZENIE PSTRĄGA
1.
Moczenie wypatroszonych i oczyszczonych pstrągów w solance wg. Sławka (na jajko)
z przyprawami ok.12h. (
http://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=57
)
.
2.
Suszenie rybek przez ok. 2h na wolnym powietrzu w miejscu przewiewnym i
zacienionym.
3.
Wędzenie ok. 3h w temperaturze pomiędzy 45 a 60 stopni. (Wędzarnia beczkowa,
kanał długości 1,5m)
Całość obrzędu wykonywałem stosując haki do wieszania ryb konstrukcji Mirka B.
http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=507
Haczyki są rewelacyjne, nie spadła żadna rybka.
Haki wykonuję osobiście stosując drut ze stali nierdzewnej kwasoodpornej, zainteresowanych
proszę o kontakt na maila :
romax24@wp.pl
.
Mogę wykonać po kilkanaście sztuk osobom
zainteresowanym za niewielką opłatą.
Pstrągi po zakończeniu wędzenia były idealne, palce lizać!
Oto moja wędzarnia:
Tak suszyłem rybki:
Tak je wędziłem
A to już efekt mojej pracy - pyznoci!!!
Autor: Romax
Plik z chomika:
babcia_marysia
Inne pliki z tego folderu:
Węgorz wędzony po poznańsku.pdf
(631 KB)
Wędzone pstrągi Sławka.pdf
(419 KB)
Wędzone pstrągi Markaarkady'ego.pdf
(349 KB)
Wędzone leszcze Prababci Ani.pdf
(136 KB)
Wędzona sielawa.pdf
(590 KB)
Inne foldery tego chomika:
Anielska kuchnia
Anielska kuchnia II
Balerony
Biesiada Wielkanocna
Boczki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin