Kiełbasa litewska.pdf
(
130 KB
)
Pobierz
347058617 UNPDF
Składniki
4 kg wieprzowiny,
1,5kgwołowiny,
1ając,
1,5kgłoniny,
0,20 kg soli,
0,01 kg saletry,
0,01 kg pieprzu,
0,01 kg ziela angielskiego,
0,005kggodików,
0,005 kg majeranku,
0,005kglitkówlaurowych,
0,005 kg kolendry,
szklanka spirytusu, rumu lub araku,
jelitawołowerodkowe
Przygotowanie:
Mięopokrajadnożemjaknajdrobniej,pryprawykorenneutłucbardodrobno,ólwyprażydi
mieadaletrąWytkiekładnikiwłożyddodużegonacynia,wymieaddokładnieimocno
ubijadtłuckiemdolewającpotrochupirytu,rumlubarakUbijadnależytakdługo,ażmaatanie
ięgładkaijednolitaSłoninę(najlepiejtwardąkarkówkę)pokrajadnawąkiecienkipaeckii
wymieadraemmaąGotowąmaęnakładaddojelitwytartychupredniodouchaewnątr
jakiodwewnątrNapełniadjelitacile,takabyniedotałoiępowietrePrygotowanewten
poóbkiełbayułożydmiędydwiemadekami,obciążydjakimciężarem,wyniedwchłodne
miejceipretrymadpre2tygodniePodwóchtygodniachkiełbaywyjąd,wyniednapowietrei
rowieidwprewiewnymmiejcunadwadniGotowe
utorMaxellaTadeuemKłoowkim
Plik z chomika:
babcia_marysia
Inne pliki z tego folderu:
Kiełbaski z zająca.pdf
(107 KB)
Kiełbasa z sarny.pdf
(109 KB)
Kiełbasa z dzika.pdf
(111 KB)
Kiełbasa z dzika wg Zibiego.pdf
(855 KB)
Kiełbasa Świąteczna Chefa.pdf
(960 KB)
Inne foldery tego chomika:
Anielska kuchnia
Anielska kuchnia II
Balerony
Biesiada Wielkanocna
Boczki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin