Sa�atka z kukurydz�,szynk� Sk�adniki: 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej 1/2 s�oika og�rk�w konserwowych 30 dkg szynki 1 �y�ka majonezu 1 �y�ka keczupu s�l i pieprz Opis wykonania: Szynk� i og�rki pokroi� w kostk�. Wszystkie sk�adniki po��czy� i wymiesza�. Sa�atka z szynk� Sk�adniki � 20-30 dag szynki w plasterkach � 1 puszka fasoli czerwonej konserwowej � 1 puszka kukurydzy � 1 s�oiczek selera konserwowego �agodnego � 1 por � majonez, s�l, pieprz Etapy przygotowania 1. Szyneczk� kroimy w kostk� im drobniejsza kosteczka tym smaczniejsza sa�atka. 2. Otwieramy puszk� kukurydzy, fasoli czerwonej i s�oiczek selera konserwowego �agodnego - p�uczemy . 3. ��czymy szyneczk� , kukurydz�, fasol� czerwon� dodajemy drobno posiekan� por. 4. Nast�pnie dodajemy tak� ilo�� majonezu, aby po��czy� sk�adniki. S�l, pieprz do smaku a �o��deczek do przetrawienia :) znika w mgnieniu oka st�d jej nazwa :) Smacznego. Sa�atka drobiowa z pieczarkami Sk�adniki � 50 dag pieczarek � 40 dag gotowanej piersi kurczaka lub indyka � puszka czerwonej fasoli � puszka groszku konserwowego � 5-6 jaj ugotowanych na tardo � bia�a cz�c pora � og�rki konserwowe(w/g uznania) � 3 �y�ki majonezu � 3 �y�ki jogurtu � pieprz, s�l Etapy przygotowania 1. Pieczarki umy�, zblanszowa�, os�czy�, ostudzi� i pokroi�. Por pokroi� w p�plasterki, og�rek i jaja w kostk�, pier� drobiow� w paski. Os�czy� fasol� i groszek. Przygotowane sk�adniki wymiesza�, doprawi� sol� i pieprzem. Majonez wymiesza� z jogurtem i po��czy� z sa�atk�. Pyszna sa�atka Sk�adniki � por (bia�a cz��) � seler konserwowy � ananas z puszki � groszek konserwowy � kukurydza konserwowa � ser ��ty � pieczarki konserwowe lub ugotowane � 3 �y�ki majonezu � 2 jajka Etapy przygotowania 1. Por pokroi� drobno i posypa� cukrem. Pieczarki, jajka i kilka plastr�w ananasa pokroi�, wrzuci� do miski. Doda� groszek, kukurydz�, seler. Ser ��ty zetrze� na tarce o grubych oczkach. 2. Posypa� sol� i pieprzem. Doda� majonez wszystkie sk�adniki wymiesza�. Mo�na doda� czosnek przeci�ni�ty. Smacznego! �wi�teczna Sk�adniki Po p� puszki czerwonej fasoli, kukurydzy i soi, puszka kie�k�w fasoli lub p�d�w bambusa, 3 str�ki papryki (mo�e by� konserwowa), por (bia�a cz��), 10 kolb miniaturowej kukurydzy konserwowej, szklanka jogurtu naturalnego, cukier, pieprz, s�l Spos�b przyrz�dzania Os�czy� kie�ki fasoli lub p�dy bambusa i poci�� na kawa�ki d�ugo�ci 2 cm, doda� os�czon� fasol�, kukurydz� i soj�. Oczyszczon� z pestek papryk� pokroi� w paseczki, por - w plasterki. Wszystkie sk�adniki wymiesza�. Doda� pokrojone kolby kukurydzy. Doprawi� przyprawami, pola� jogurtem. Sa�atka z tu�czykiem, ry�em i czerwon� fasol�: Sk�adniki i ich ilo��: 1 torebka ry�u puszka czerwonej fasoli 3 og�rki konserwowe 4 jajka puszka tu�czyka majonez s�l pieprz Spos�b przygotowania: Ry� ugotowa� na sypko, og�rki pokroi� w kostk�. Wymiesza� wszystkie sk�adniki z tu�czykiem, doprawi� do smaku. Opis og�lny: Prosta i �atwa w przygotowaniu sa�atka. Zamiast tu�czyka mo�na da� gotowan� lub grillowan� pier� z kurczaka. sa�atka z czerwonej fasoli z ananasem Sk�adniki: puszka ananasa puszka czerwonej fasoli jogurt naturalny 1\2 majonezu 2 ma�e pory bia�a cz�� papryka mielona ostra 30 dag sera ��tego np. ostrowskiego Opis wykonania: Ananasa i ser pokroi� w kostk�, doda� fasolk� i drobno pokrojony por. Majonez i jogurt zmiesza� i doda� papryk�. Zala� i wymiesza� sa�atk�. Odstawi� do lod�wki na p� godziny. Autorem przepisu jest Megi Sa�atka tr�jkolorowa Sk�adniki na 4 porcje � 1 puszka czerwonej fasoli � 3-4 dosy� du�e og�rki konserwowe � 200 g ��tego sera (ostrego) � s�l, pieprz � majonez Etapy przygotowania 1. Fasol� ods�czy� z zalewy, op�uka�. Og�rki pokroi� w do�� grub� kostk�, ser pokroi� w kostk� o wym. ok.1 x 1 cm. 2. Wszystko razem wymiesza�, przyprawi� do smaku sol� i pieprzem, doda� majonez i jeszcze raz wymiesza�. Sa�atka z czerwonej fasoli i sera Sk�adniki: - puszka czerwonej fasoli, - 25-30 dkg ��tego sera, - 5-6 z�bk�w czosnku, - majonez, - s�l. Jak przyrz�dzi�? Fasol� ods�czy� z zalewy, doda� pokrojony w 1-1,5 cm kostki ��ty ser. Nast�pnie doda� majonez, roztarty (rozgnieciony w prasce) czosnek, doprawi� do smaku. Uwagi: Sa�atka znika w pierwszej kolejno�ci ze sto�u na ka�dej imprezie. zgadzam si�-znika b�yskawicznie! Ja dodaj� jeszcze s�oiczek selera lub selera z marchewk� i �y�k� majonezu.Polecam zabieganym gospodarzom imprez Sa�atka z czerwon� fasol� z puszki Ja bardzo lubie sa�atk� �ledziow� ala meksyka�ska (czy jako� tak...), jest s�odko - ostra, a robi� j� tak: - 4 filety �ledziowe w zalewie korzennej - puszka fasoli czerwonej - du�a czerwona papryka - p�czek natki pietruszki - 1 ketchup - 1 du�y por - 1 papryczka chili �ledzie i papryk� kroj� w kostk� - �ledzie 2x2 cm, a papryk� 1x1 cm. Natk� drobno siekam, por w p�kr��ki, fasolk� p�ucz� na sitku, wszystko to wrzucam do miski, do tego drobniutko posiekana chili, zalewam ketchupem - pikantnym, tak, aby sk�adniki po��czy�y si�, ale nie powinny p�ywa�. Odstawiam do lod�wki na min. 1 godzin�, a najlepiej na noc. I to wszystko. Jest �wietna, smakuje nawet tym, kt�rzy nie lubi� �ledzi. Sa�atka z czerwona fasol� (du�a porcja,bo znika b�yskawicznie): 2 puszki fasoli czerwonej, 2 puszki kukurydzy 4 jajka ugotowane na twardo, 1 s�oik pieczrek marynowanych, peczek szczypiorku s�l, pieprz, kilka plasterk�w sera ��tego (pokrio� w kostk�). ew. wedlina pokrojona w kosteczk�. wszystkie sk�adniki wymiesza� razem, przyprawi� , doda� odrobin� majonezu. Gotowe !!!! Dodam tylko, �e bez szczypiorku ta sa�atka nie smakuje mi tak bardzo. Sa�atka z fasoli i ananasa Ja na bazie czerwonej fasolki z puszki robi� bardzo prost� i szybk� w przygotowaniu sa�atk�. Sk�adniki: - 1 puszka czerwonej fasoli - 1 puszka krojonego ananasa - kawa�ek ��tego sera (ok. 20-25 dkg) - majonez - przyprawa curry. Wszystko, co nale�y zrobi� to: ods�czy� fasolk� i ananasa, ser zetrze� na tarce o grubych oczkach, wymiesza� sk�adniki z majonezem, przyprawi� curry. Sa�atka gotowa w 5 minut!!! Sa�atka przepyszna "szefa �ony" cebula - pokrojona w kosteczk� og�rek �wie�y - pokrojony w kosteczk� kapusta peki�ska - kroimy cieniutko ser ��ty - 20-30dag - kroimy w s�upki seler naciowy - cienkie plasterki CZERWONA FASOLA - odcedzona i przep�ukana wod� pieprz, s�l, majonez/jogurt (p�l na p�) , musztarda (np. sarepska) cebul� lekko sol� i zostawiam na chwilk� aby zmi�k�a podobnie post�puj� z kaspst� - sole i nast�pnie lekko "gniot�" w d�oniach, po 10 minutach mieszam wszystkie sk�adniki razem... Je�li damy ca�� kapustk� wychodzi nam wielka micha pysznej sa�atki, mo�na robi� bez selera naciowego ... tym bardziej �e ja nie potrafi� sprawi� aby zmi�k� seler , a jak jad�am t� sa�atk� w wykonaniu �ony szefa wszystko by�o raczej mi�kkie... mo�e jeszcze kto� mi co� doradzi w tej sprawie Sa�atka z kurczaka i fasoli Sk�adniki: 1 podw�jna pier� z kurczaka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 5 jajek majonez musztarda s�l pieprz Wykonanie: Pier� z kurczaka pokroi� w kostk� i ugotowa� w wodzie z dodatkiem jarzynki. Odcedzi� i ostudzi�. Jajka ugotowa� na twardo, ostudzi� i pokroi� w kostk�. Czerwon� fasol� i kukurydz� os�czy� z zalewy. Wszystkie sk�adniki po��czy�, doda� majonez, musztard� i doprawi� do smaku. Sa�atk� podawa� z pieczywem. Podane sk�adniki wystarcz� na 3-4 porcje. Sa�atka czerwona Sk�adniki: 2 puszki fasolki czerwonej p� kurczaka z ro�na cebula czerwona 20 dkg ��tego sera sos do hamburger�w paprykowy lub majonez Opis wykonania: Fasol� przep�uka� na sicie. Cebul�, kurczaka bez sk�ry i ser pokroi� w kosteczk�. Doda� sosdo hamburger�w, wymiesza�. Sch�odzi�.Je�eli dodajemy majonez, to wtedy trzeba te� doda� sproszkown� papryk�. Smacznego Sa�atka z w�dzonym udkiem Sk�adniki na 4 porcje � 1 w�dzone udko kurczaka � Puszka kukurydzy � Puszka czerwonej fasoli � Og�rki konserwowe (4-5) � Czerwona papryka (1 du�a) � Cebula (1) � Majonez i musztarda Etapy przygotowania 1. Kroimy na ma�e kawa�ki mi�so z udka 2. Dodajemy do mi�sa, kukurydz�, fasol�, pokrojone w kostk� og�rki i papryk�. Mo�na doda� troche pokrojonej cebuli. 3. Ca�o�� mieszamy z �y�k� majonezu i p�ask� �y�eczk� musztardy. Najlepiej sarepsk� (kiedy� doda�am innej i nie by�am zadowolona). Musztarda jest bardzo wa�nym sk�adnikiem tej sa�atki! 4. Doprawiamy weget�, pieprzem, zio�ami prowansalskimi. Mozna doda� tez inne przyprawy, wedle uznania. Smacznego! SA�ATKA Z ANANASEM Sk�adniki � 2 s�oiki selera � 1 puszka kukurydzy � 1 por � 1 puszka ananasa � 5 ugotowanych jaj � 5 plasterk�w szynki � majonez � 20 dkg startego ��tego sera Etapy przygotowania 1. odcedzi� seler (naljepij wycisn��), kukurydze i ananasa 2. pokroi� pore (cieniutko), ananasa, jajka i szynk� 3. sk�adniki uklada� w misce warstwami: seler, kukurydza, p� pory, ananas, jajka, szynka, majonez, drugie p� pory, ��ty starty ser Kurze piersi z piekarnika Sk�adniki � 1 podw�jna pier� z kurczaka � 5-6 pieczarek � 1 cebulka � majonez � 15-20 dag sera ��tego � s�l, pieprz Etapy przygotowania 1. Piersi rozbi� jak na kotlety i doprawi� do smaku jak kto lubi. Na blaszce do pieczenia roz�o�y� foli� aluminiow� i u�o�y� na niej kotlety (surowe!). 2. Na patelni podsma�y� pokrojone w kostk� pieczarki i cebulk�,...
iwona5757