· Pomysł na ten tort zaczerpnęłam ze strony http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=11638&st=160
·
· Biszkopt z kawałkami czekolady pochodzi z przepisu http://www.wielkiezarcie.com/przepis11909.html
· tylko że proporcja na 9 jajek.
· Krem do tortu:
· * 2 budynie cappucino (Delekty)
· * 35 dag masła
· * 2 łyżeczki kakao ciemnego
· * 500 ml śmietany kremówki
· * 2 i 1/2 białe czekolady (kupione w Biedronce)
· * 3 opakowania śmietana-fix
· Krem na piersi:
· * 1 śnieżka na mleko
· * 1 galaretka cytrynowa
· * 1/2 tabliczki tartej czekolady
· Krem na bieliznę:
· * 2 śnieżki na mleko
· * 1 galaretka malinowa
· * 3 op. śmietana-fix
Przygotowanie: Upiec biszkopt z 9 jajek z kawałkami czekolady w formie 25/40. Upieczony biszkopt ostudzić a następnie ostrym nożem wyciąć formę sylwetki jaka odpowiada (może być np. też męska w zależności dla kogo ten tort). Piersi: śnieżkę ubić w odrobinie mniejszej ilości mleka. Galaretkę uprzednio namoczoną w 1/2 szklance wody przegotowanej ,zimnej - rozpuścić i lekko oziębić. Połączyć ze śnieżką dodać startą czekoladę i wlać w dwie miseczki odpowiadające wielkością i proporcjom piersi (tej "pani").Wstawić do lodówki do stwardnienia. Krem: czekoladę połamać na drobne kawałki(najlepiej uderzając zapakowaną tabliczka o blat stołu) następnie rozpuścić ją w śmietanie na małym ogniu. Oziębić ją bardzo mocno. Następnie ubić z dodatkiem śmietana-fixu. budynie ugotować w 3/4 porcji mleka przypadającego na te budynie. Oziębić. Masła rozetrzeć i dodawać po łyżce zimnego budyniu (ja dodałam kakao bo zależało mi na mulatce, ale to nie jest konieczne) a następnie dodać ubita śmietanę. Biszkopt podzielić na 3 plastry i nasączyć herbatą z wódką a następnie smarować kremem i składać jak każdy tort. Cały dokładnie posmarować kremem i teraz odpowiednio umiejscowić miseczki z kremem śnieżkowo -galaretkowym (piersi).Delikatnie je na dekolcie posmarować kremem kakaowo -kawowym. Zapomniałam dodać że dodałam do budyniu kawy rozpuszczalnej ,a by nadać kremowi bardziej wyrazisty, kawowy smak. Krem na bieliznę: Galaretkę malinową namoczyć w 1/2 szklance wody a następnie rozpuścić na małym ogniu i odstawić. Śnieżkę ubić w mniejszej ilości mleka ,dodać śmietana - fix i galaretkę malinową. Dokładnie połączyć i powstałą masę nakładać do szprycy i "zrobić" bieliznę lub jak kto woli strój bikini.
tusziba